بسكويت البرتقال
1¾ كوب دقيق ¾ كوب سكر بودره م/كبيرة بشر برتقال ⅓ كوب سمن
2 بياض بيضه لدهان الوجه عصير برتقال للعجن م/سكر سنترفيش للوجه بيضه
الطريقة:
1- ينخل الدقيق ويضاف إليه البيكنج بودر
2- يخفق السمن ويضاف إليه السكر مع التقليب المستمر حتى يسير خفيفا
3- يضرب البيض ويضاف إليه الفانيليا وبشر البرتقال ويضاف إلى السمن والسكر مع التقليب المستمر
4- يضاف الدقيق ثم يقلب جيدا ويضاف قليل من عصير البرتقال إذا احتاج الأمر
5- تفرد العجينة على دقيق وتقطع بأشكال البسكويت المختلفة وتدهن بالبيض وترش بالسكر وتدخل الفرن
بسكويت القرفة
كيلو دقيق 2 م/صغيره بيكنج بودر ½ كيلو زبده ¼ كيلو سكر
2بيضه 1 م/كبيره قرفه
الطريقة
في طبق غويط نضع الدقيق والقرفه والبيكنج بودر والسكر ونقلبهم مع بعض
ثم نضع الزبده عليهم ونفركها بأطراف الأصابع حتي تختلط جميع المكونات مع بعضها
نعجن بالبيض المضروب فقط حتي تتكون عجينه يسهل فردها علي الرخامه
نستعمل قطاعه للعجين بشكل مناسب .. ونضع قطع البسكويت في صينيه مدهونه بالسمن أو زيت الذره
نخبزها في فرن متوسط الحراره .
بسكويت بالقرفة والمكسرات
¼ كيلو دقيق 75 ج زبدة 75 ج سكر بودرة 2 بيضة
½ كوب حليب 3 م/كبيرة عسل نحل 2 م/صغيرة قرفة ناعمة بشر ليمونتين
50 ج لوز او بندق مقشر 10 ج بيكنج بودر
الطريقة
نسيح الزبدة ونخلطها بالعسل والسكر البودرة نضربهم مع بعض ونضيف لهم البيض
ننخل الدقيق مع القرفة والبيكنج بودر ثم نضيف له اللوز او البندق المفرومين ناعم
وبشر الليمون نضيف الحليب بالتبادل مع خليط الدقيق الى خليط الزبدة والعسل ونعجن كويس لحد ما تتكون معانا العجينة نفرد العجينة ونخليها بسمك نص سم ونقطعها باشكال حسب الرغبة بقطاعة البسكويت او دوائر بالكوب نرصصه فى صينية مدهونة بالزبدة وندهن وش البسكوت بالبيض المضروب وندخلة فرن متوسط الحرارة لمدة خبز 10 دقايق تقريبا
بسكوت السويسرول
كوب زبدة طرية ¾ كوب سكر بيضة ½2 كوب دقيق
½ م/صغيرة فانيليا ½ م/صغيرة بيكنج بودر ملعقة صغيرة بودرة كاكاو.
الطريقة :
اضربى الزبدة في الخلاط حتى يصبح لونها ابيض
ثم اضيفي لها السكر والبيضة والفانيليا واضربى جيدا
اثناء ذلك اخلطي الدقيق مع البيكنج باودر ثم اضيفيه الى الخلاط بالتدريج
حتى تتكون عجينة متماسكة خذي العجينه وضعيها في الثلاجة لمدة 10 دقائق.
اقسمي العجينة الى قسمين: قسم اتركيه جانبا والقسم الآخر اضيفي له الكاكاو واعجنيه مرة أخرى
افردي العجينة الأولى على شكل مستطيل وافردي العجينة الثانية على شكل مستطيل واخيرا ضعي الثانية على الأولي ولفيها مثل السويس رول ثم قطعيها دوائر رفيعة.
رصصى البسكويت في صينية مدهونة وادخليها فرن متوسط الحرارة لمدة ربع ساعة
بسكويت الفانيليا
كوب زبدة 2 كوب دقيق صفار 3 بيضات م/صغيرة فانيليا
كوب سكر بودرة
الطريقة :
ننخل الدقيق و نحط علية 3/4 كمية السكر
نضع الزبدة على الدقيق و نخلطهم كويس مع بعض لحد ما تشعرى ان الدقيق كله بقى فية زبدة نضرب بالشوكة صفار البيض مع الفانيليا ونضعهم على خليط الدقيق و نعجنهم كويس قوى بأيدنا وبسرعة علشان حرارة ايدك ما تزوبش الزبدة غطى العجينة بكيس نايلون و حطيها فى الثلاجة 3 ساعات
تطلعيها من الثلاجة و تفرديها بالنشابة و تشكليها زى ما انتى عاوزة بقطاعة البسكوت او تعملى صوابع صغيرة و تلفيها على هيئة هلال اوعلى هيئة دوائر و تضعيه فى صينية مدهونة خفيف وتدخلية فى فرن
متوسط الحرارة لحد ما تلاقى لونة بقى اصفر دهبى علشان ما ينشفش منك و تقريبا حوالى 10 دقائق لما يطلع من الفرن وهو ساخن رشى علية بالمنخل باقى السكر اللى احنا شايلينة ( الربع كوب )
بسكويت اليانسون
كوب زيت كوب سمن 8 بيضات + 2 صفار بيض ¼ 1كيلو دقيق
½1 كوب سكر بودرة 3 معالق كبيرة يانسون صحيح و محمص
1 معلقة شاى بيكنج بودر ½ معلقة شاى نشادر/ فانيليا
الطريقة :
فى الخلاط نضرب الاول الزيت شوية ثم نضع علية السمن و يضرب قليلا مع الزيت
نضع عليهم السكر و يضرب نضيف البيض واحدة واحدة مع الفانيليا ونضربهم شوية
اضع اليانسون و اضرب شوية اضع البيكنج بودر و النشادر على الدقيق
اضيف الدقيق للمقدار و اخلط كويس بايدى كلة مع بعضة
ادهن صينية بالزيت وابدء اعمل قطعة من العجينة على هيئة رغيف فينو و اترك مسافة فى الصينية بين كل رغيف و رغيف ادخلهم الفرن لحد ما يستوا فى حرارة متوسطة اطلعهم من الفرن و ابدء فى تقطيع كل رغيف بالعرض بالسكينة على هيئة شرايح رفيعة ارصص هذة الشرايح فى الصينية تانى و ادخلهم الفرن لحد ما يحمر وجهها
بسكويت بالعسل
50 جرام عسل ابيض 50 جرام سكر بودرة 2 بيضة
معلقة صغيرة قرفة ناعمة 150 ج دقيق
الطريقة
نضرب البيض مع السكر والعسل والقرفة لحد ما يتخن الخليط
ننخل الدقيق ونضيفة للخليط بس بالتدريج نعجنة بالرحة لحد ماتبقى العجينة ناعمة وطرية
نغطى العجينة ونسيبها حوالى ربع ساعة نعمل العجينة اسطوانه قطرها حوالى 5 سم وسبيها فى الثلاجة لحد ما تجمد وبعدين نقطعها الى دواير سمكها نص سم نخبزها فى فرن ساخن حوالى ربع ساعة
بسكويت بالكريمة
كوب دقيق ½ كوب زبدة معلقة سكر بودرة بيضة معلقة كبيرة كريمة طازجة ذرة ملح
الطريقة
نضع الدقيق فى طبق غويط
نعمل حفرة فى الدقيق ونضع فيها كل المقادير ونخلطهم كويس لحد ما المقادير تتماسك مع بعض
نغطى العجينة ونتركها حوالى ساعة نقطع العجينة الى قطع فى حجم البيضة ثم نكور كل قطعة باليد الى كورة نرصصها فى صينية مدهونة بس يكونوا متباعدين عن بعض ادهن ايدى بالدقيق واضغط على كل واحدة بحيث تكون سمكها 2 سم نغطيها ونسيبها تانى حوالى نص ساعة
ندهن سطحها بالبيض ثم ننقش وشها بظهر الشوكة ندخلها فرن ساخن تقريبا 10 دقايق
بسكويت السمسم
3 كوب دقيق¾ الكوب سمن½ كوب سكر2 بيضه + فانيليا
2 م/صغيره bpعسل نحل لدهن الوجه سمسم مغسول ومحمص لوضعه علي وجه البسكويته ..
الطريقه
نعجن بالطريقه البسيطه ..
في طبق غويط نضع الدقيق معالسكر والبيكنج بودر .. ونقلبهم باليد
نضيف عليهم السمنه ونفركها في الدقيقبأطراف الأصابع
نعجن بالبيض المربوب مع الفانيليا.. حتي نكون عجينه متماسكهوناعمه
نفردها بالنشابه ونشكلها بقطاعه مناسبهنمسح علي وحه البسكويتهبالعسل ونرش عليه السمسم نخبز البسكويت .
بسكويت النوشادر
1 كيلو دقيق ⅓ كيلو سكر ¼ كيلو سمنه 10ييضات
معلقة فانيليا 1 ملعقه كبيره نوشادر ملعقة بيكنج بودر كوب حليب
الطريقه
نضرب البيض جيدا لحد ما يتخن ندوب النشادر و البيكنج بودر فى الحليب ثم نضعهم على البيض المضروب نضع الدقيق على الخليط مع العجن حتى تتكون عجينة صالحة للفرد
نشكل العجينة بالمفرمة بالوش الخاص بالبسكويت على شكل اصابع يدهن الوجة بالبيض وتخبز فى فرن متوسط الحرارة
ملحوظة:
البسكوت ما بيتعمل بالنشادر خالص لكن يجب وضع بيكنج بودر مع النشادر (واقولك السرلان البسكوت لما بيتعمل بالنشادر فقط بيبقى من تحت البسكوتة بعد الخبز زى ماتكونمخرمة فيها خروم او تجويفات لكن لما بضيف له البيكنج بودر ما بيظهرش الخروم دىوبتلاقى البسكوتة مفرودة وحلوة ومظبوطة ......تمام)
بسكوت النشادر بالبيكنج بودر والكوب
3 كوب دقيق ½ كوب سمن ( او سمن + زيت ) ½ كوب سكر
½ كوب حليب 3 بيضات / فانيليا كيس ب.ب.
الطريقة
نضرب السمن والسكر جيدا
ثم نضع البيض والفانيليا ونضرب كويس
نضع البيكنج بودر على الدقيق ونضع الدقيق والحليب بالتبادل على المقدار لحد ماتتكون عندك عجينة سهلة التشكيل تشكليها فى المفرمة على هيئة اصابع او بماكينة البسكوت حسب رغبتك
بسكويت جوز الهند
2 كوب دقيق ¾ كوب سمن ¾ كوب جوز هند ناعم 1 بيضة + صفار بيضة ½ كوب سكر م بيكنج بودر 2 معلقة كبيرة حليب ذرة ملح – فانيليا
الطريقة
يضرب السمن جيدا ثم السكر كويس جدا مع بعض يضاف البيض مع الفانيليا ويستمر فى الضرب
يضاف البيكنج بودر وجوز الهند الى الدقيق مع ذرة الملح يضاف الدقيق الى خليط السمن والبيض والسكر المضروب مع جوز الهند والحليب تشكل العجينة افرديها بالنشابة و قطعيها دوائر ضعيهم فى الصينية و دخليهم فرن متوسط الحرارة حياخد السوى حوالى ربع او تلت ساعة
بسكوت عين الجمل
كوب سمنة 1 ونص كوب دقيق 1/2 كوب سكر بودرة
3 بيضات فانيليا – بيكنج بودر عين جمل مجروش
الطريقة
نضرب السمنة كويس جدا ثم نضع السكرالبودرة ونستمر فى الضرب ثم نضع البيض والفانيليا ونضرب كويس قوىيضاف البيكنج بودر للدقيق ويضاف الدقيق للخليط وتعجن عجينة متوسطة الليونة
نشكل العجينة وتوضع فى الصينية وتخبز فى فرن متوسط الحرارة
بسكوت البندق
½2 كوب سمنة 2 كوب سكر بودرة 6 كوب دقيق 1 زلال بيضة بيكنج بودر
الطريقة
نضرب السمنة كويس جدا ثم نضع السكرالبودرة ونستمر فى الضرب ثم نضرب بياض البيض جيدا ويضاف للسمن يضاف البيكنج بودر للدقيق ويضاف الدقيق للخليط وتعجن عجينة متوسطة الليونة
نشكل العجينة ويدهن الوش بالبيض وترش بالبندق المجروش ثم تخبز فى فرن متوسط الحرارة
بسكوت الـلوز
بياض 2 بيضة ½ فنجان كورن فلور ½ فنجان سكر 3 معالق لوز مطحون ¼معلقة خل
الطريقة
اضرب بياض البيض جيدا ثم اضع السكر و يضرب جيداجدا ثم يضاف الكورن فلور ثم معلقة الخل ويضرب جيدا ثم يضاف اللوز المطحون وتشكل العجينة على هيئة اصابع يدهن الوش بصفار بيض وتدحرج على شرائح اللوز وتخبز فى فرن متوسط الحرارة لحد مايستوى ويحمر اللوز.